Koersbal

Wat is koersbal?

Koersbal is een plezierige sport die door iedereen gespeeld kan worden. Koersbal wordt gespeeld op een vilten mat van twee bij acht meter, met een set van twee maal vier ballen en een wit doelballetje (de jack). Het spel wordt bij voorkeur gespeeld door een team van 6 tot 16 personen.

Bij het spel kunnen steeds 2 personen met elk 4 ballen tegen elkaar spelen (bij teams van 6 tot 9 personen) of koppels van 2 personen met elk 2 ballen (bij grotere teams).
Eerst wordt de jack uitgegooid en daarna rollen de spelers om beurten een bal met de bedoeling deze zo dicht mogelijk bij de jack te krijgen. Het rollen van de bal naar de jack levert echter problemen op, omdat de ballen aan één kant verzwaard zijn. Daardoor rollen ze niet in een rechte lijn, maar met een bocht (een koers) naar de jack toe.

Iedereen -man of vrouw, valide of minder valide- kan deze sport beoefenen, omdat er geen lichamelijke of fysieke inspanning voor nodig is. Na wat oefenen kan iedereen het koersballen onder de knie krijgen.

Wanneer? Koersbal vindt plaats iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur.

Info: Jan de Hoop, tel. 06 51807763.

Koersbal is een seniorenactiviteit van de Stichting Binding.